Pagina's

Mijn lijst met blogs

zondag 30 januari 2011

The Tourist

Eindelijk , eindelijk had Martin alle Harry Potters uitgelezen, dus konden we naar de film. Oppas geregeld, blijkt de film alleen nog op woensdagmiddag te draaien! Dan maar een alternatief "The Tourist"
Omdat we in mei naar Venetie gaan leek het ons wel leuk om alvast wat van de stad te zien.

Het is vermakelijke film, maar ook echt niet meer dan dat. Een romantische komedie, met redelijk wat romantiek zonder de komedie. Een actiefilm zonder de bijbehorende actie. Een redelijk voorspelbaar verhaal, maar met Johnny Depp en Angelina Jolie. Al met al was het wat minder spectaculair dan we hadden verwacht, maar het was een leuke film om naar te kijken. En ach, we zijn er even uit geweest :-)

Beelden van Venetie zijn erg mooi en ook het kijken naar Johnny Depp is niet echt vervelend.

vrijdag 21 januari 2011

For all the moms out there

Mother Courage

It took me only two days to complete this book. Can you write a book full of humor when you're dying? The mom in this book could. My god what a life she had, that comes to halt way to soon.

In France she created a media frenzy, because she wanted to make sure her 4 childeren would stay with the same family after her death.
If you like true stories, this is a recommendation.

The power of a dying mother is more powerful than 10 tsunami's
Respect






De Kracht van een moeder (2009)
Van Marie-Laure Picat

Waargebeurde verhalen

208 pagina's
Het gevecht van een stervende moeder om een pleeggezin te vinden voor haar vier jonge kinderen. In de herfst van 2008 krijgt de Franse Marie-Laure Picat te horen dat ze kanker heeft, in de terminale fase. Haar eerste gedachte gaat uit naar haar kinderen: Julie van 11 jaar, Thibault, 9, Matthieu, 5, en Margot, 2 jaar oud. Wat zal er van hen terechtkomen? Marie-Laure wil dolgraag zelf een pleeggezin uitkiezen – maar stuit daarbij op een ondoordringbare, bureaucratische muur. Na haar dood zal niet zijzelf maar een rechter over het lot van haar kinderen beslissen. Geschokt door deze absurde situatie vraagt Marie-Laure de pers haar boodschap te verspreiden. Heel Frankrijk leeft mee en ze ontvangt meer steun dan ze ooit had durven hopen. Marie-Laure heeft dit boek in de eerste plaats voor haar kinderen geschreven, maar ook met de hoop dat de administratieve ketenen voor gezinnen in nood in de toekomst losser zullen worden.

donderdag 20 januari 2011

Kick-Ass

Gisteren de meesterlijke film Kick-Ass met Nicholas Cage gezien.
Humor op z'n best! Wel lichtelijk grof bij vlagen, maar ach wie ligt er tegenwoordig nog wakker van rondvliegende ledematen en ontploffende hoofden.


Een wat sullige jongen wil graag superheld worden. Wanneer hij klaar is met hiervoor te trainen, zoekt hij gebeurtenissen op waarbij hij voor held kan gaan spelen. Helaas zijn er heel wat andere superhelden voor nodig.
Geen science-fiction, maar gewoon een briljant verhaal.

Enjoy.

vrijdag 7 januari 2011

Zwervers

Een geweldig fenomeen: Zwervers. En dan niet de zwervers die onder vuile kleding op een bankje in het park liggen. Nee, ik heb het over de creatieve zwervers. Op diverse fora/forums whatever bestaan er zwervers.
Een zwerver is een doos vol met zelfgemaakte spullen, waar je je voor kunt intekenen. De hoeveelheid items die je er uithaal, moet je er ook weer in doen.
Vandaag kwam de zwerver ( die inmiddels al ruim 1 jaar onderweg is) bij mij aan.
Dan krijg je dus dit:
Doos vol met handgemaakte zeep en overige zelfgemaakte spulletjes
It's Christmas in January!!!
Na wat gesnuffel heb ik 4 stuks uitgezocht. Nu moet ik dus weer 4 ( of meer )zelfgemaakte spullen terugstoppen. Nog even bedenken wat.

Dit is mijn buit: Rozen bad melts, blok stoere-mannenzeep, donut Coconut Craze en een rozen cupcake voor in bad.


Als je me zoekt.. ik zit in bad!

zaterdag 1 januari 2011

Brussel deel 2

De 2e dag in Brussel hebben we musea bezocht ( waaronder een klein chocolademuseum) en een beetje door de stad gewandeld.
Gebouw van het Muziekinstrumenten Museum

Manneke Pis ( wat een belachelijkheid, gelukkig ligt het midden in de stad en kom je er toch wel langs)

Brusselse wafel, je hoeft gelijk de eerstkomende week niets meer te eten.

Europees Parlement

Altijd al een dinosaurus willen zoenen

Na al dat geloop hadden we grote honger. In het ANWB boekje stond een tip over eten bij Chez Leon en we hadden wel zin in frieten met mosselen. Na heel wat gezellige restaurants te zijn voorbijgelopen hebben we het restaurant gevonden. Ziet er niet uit, lijkt een frietkot met tl-verlichting. Toch naar binnen, nog een plekje vlakbij de ingang weten te bemachtigen. Het was subliem, fantastisch en geweldig. Echt een aanrader dus.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...