Pagina's

Mijn lijst met blogs

zaterdag 26 februari 2011

Back to the 70's

Ondanks een ziek jongetje nog aardig kunnen zepen. Eindelijk begonnen aan een project uit mijn zeepboek en ik ben erg tevreden over het resultaat. Nog even oefenen met rechte lijnen snijden en een betere verdeling van de transparante zeep.
De geur is Mint. Superlekker bij verkoudheid om de neus weer even vrij te krijgen!

Alles netjes klaarzetten

1ste keer werken met mica's ( kleurpoeders)

Alle 4-kantjes liggen klaar


patroon in de mal

Na uren wachten gelukkig een mooi resultaat

echte retroblokken


Totale giettijd: 2 uur
Afkoeltijd: 5 uur

Binnenkort maar een minder tijdrovend project uitkiezen ;-)

donderdag 24 februari 2011

Unstoppable

Unstoppable ( met Denzel Washington)



We hadden behoefte aan een spannende, actiefilm op een druilerige zaterdagavond. De keuze viel op Unstoppable. Tony Scott heeft in het verleden toch behoorlijk wat goede films gemaakt ( bijv: Enemy of the State met Will Smith), kon niet verkeerd dus.
Zeker niet na het lezen van onderstaande beschrijving

Een op hol geslagen 800 meter lange goederentrein met aan boord brandbare vloeistoffen en giftige chemicaliƫn raast op een grote stad af. Het spoorwegbedrijf werkt koortsachtig samen met het personeel en ingenieurs om de trein te stoppen. Een machinist (Denzel Washington) en een conducteur (Chris Pine) besluiten de trein na te jagen in een aparte locomotief voordat deze ontspoort in een bocht en de giftige lading de complete stad zal verwoesten.

Toch jammer dat dan de ene helft van de film ( de op hol geslagen trein) erg spannend is en de andere helft ( machinist en conducteur in een andere trein) dodelijk saai is. Het contrast tussen beide gedeeltes was veel te groot. Je gaat van een achtbaan adrenaline-rush naar koffie bij de schoonouders in minder dan 1 seconde ( En dat laatste is vaak nog enerverender :-)
Het laatste stuk haalt de film nog wel wat op, maar we hadden het toch spannender verwacht. Het verhaal laat het ook wel toe om er een nagelbijter van 1,5 uur van te maken, maar dat is niet gelukt helaas.

Zeker aan te raden voor een avondje lui op de bank, als je maar geen meesterlijke film verwacht.

..............................................................................................................................................................

Tijdje terug weer meegedaan aan een Dit of Dat ( iemand biedt 2 zelfgemaakte items aan, daar 1 van kiezen en zelf 2 nieuwe zelfgemaakte items uitkiezen)
Erg leuk om zo weer wat nieuwe spullen te krijgen en uit te proberen.
Ik heb gekozen voor 2 zoutzepen


Lila met Lavendelgeur en Oranje met Sinaasappelgeur
In deze zepen zit een hoog zoutgehalte waardoor deze zeep wat grover van structuur is ( geen scrub) en je huid heerlijk zacht achterlaat. De lila is al in gebruik en de oranje moet nog maar even wachten ( tot koninginnedag ofzo)

Karin

zondag 20 februari 2011

Nieuwe spulletjes

Weer nieuwe geuren en toebehoren besteld voor mijn zeep-activiteiten.
Altijd leuk als er pakketjes worden gebracht!

3 nieuwe geuren: Mint, Grapefruit en Milk&Honey.

2 nieuwe mica's ( kleurpoeder): Oranje en Donker bruin

Boek met allerlei gietzeeptechnieken.
 Erg leuk om weer wat nieuwe, simpele trucjes te leren

Eerstvolgende project: Retrozeep!
 Waarschijnlijk wel met iets andere kleuren, maar het idee van de zeep zal hetzelfde zijn
Mijn ouders bewaren altijd vanalles en soms komt dat ontzettend goed uit. Onlangs kwamen ze met een tas vol oude koekjesuitstekers, die nog ergens op de zolder lagen. Kom maar hier ermee!




Mocht je bij een opruimactie in huis, nog oude bakspullen tegenkomen zoals uitstekers, dan heb ik daar altijd wel een plekje voor ;-)

maandag 7 februari 2011

SOAPMADE eindelijk weer up to date

Lekker door kunnen werken aan de website ( 2 uur peuterspeelzaal is veel te kort voor mama :-)
Alle producten staan nu op de site.

Veel roze, rood en zoete hartjes voor Valentijn
SOAPMADE- voor de origineelste kado`s

donderdag 3 februari 2011

Communicatiecursus Endinet

Beste receptie-dame van Endinet,

u heeft het geluk dat ik het een en ander doe met klantgerichte communicatie, want u kunt daarin wel een cursusje ( of twee) gebruiken.
Zoals u weet was gisteren de dag van DE Stroomstoring van 2011. Na 1,5 uur verstoken te zijn van warmte, tv, radio, internet ( HORROR), warm water en de mogelijkheid tot koken ( geen gas in Meerhoven) besloot ik u te bellen.
10 minuten wachten, geen probleem. Ik was al wat gerustgesteld, omdat dit wellicht zou betekenen dat u op de hoogte zou zijn van onze primitieve leefomstandigheden. Eindelijk kreeg ik u aan de lijn en ja hoor, u was ervan op de hoogte. stilte...
Geen verdere uitleg, geen begrip, helemaal niks, nakkes, nada en noppes.
Vervolgens wenst u mij een zeer lacherig "Sterkte"

Pardon???
Les 1 van klantgerichte communicatie: Informeer de klant zo goed mogelijk en wees eerlijk.

Helaas hebt u aan beide voorwaarden niet voldaan.
Dat de stroomstoring nog tot 20:30 uur zou gaan duren kon u inderdaad ook niet weten, maar u wist wel dat er 2 kabels geheel kapot waren en dat dat niet in een paar minuten is gefixed. Hierover had u mij kunnen ( moeten) informeren, zodat ik beter kon besluiten wat te doen met 2 kleine kinderen die zeer chagerijnig werden van de kou.

Maar goed, niet iedereen is met een klantgerichte instelling geboren. Geeft niks, maar..... NEEM IN GODSNAAM DAN GEEN SERVICE-GERICHTE BAAN!!!

Ach, het had ook wel iets gezelligs zo'n stroomstoring
  • extra uit eten, omdat we niet konden koken
  • met de zaklampen onder de dekens spookje spelen
  • gezellig de kaarsjes aan
  • Jip en Janneke voorlezen in het donker ( bijgeschenen door een zaklamp)
  • zwaaien naar de politie-auto's die regelmatig voorbijkwamen
  • bezorgdiensten tellen ( 10 x pizzabezorgers, 4x shoarma en jawel, de spareribkoerier heeft ook goede zaken gedaan.
  • eindelijk een keer de grote M van M...alds uit.
U mag van mij dus best vaker zo'n stroomstoring uitvoeren, maarre zorgt u dan dat u die dag vrij heeft en een vriendelijke dame mij te woord kan staan?

Bij voorbaat dank

dinsdag 1 februari 2011

I love....I Love



Nu ik zelf bezig ben met het maken van zeep en verzorgingsproducten, ben ik al een hele nieuwe wereld aan lekkernijen tegengekomen.

Bij Douglas verkopen ze de productlijn van I love... And boy do I love it.
Ik heb nu de lipbalsem Coconut & Cream, erg kokos, erg lekker.
In die zelfde geur heb ik ook de douchescrub. Hier vind ik de geur net iets te sterk. Lijkt eerder of je met een pina colada onder de douche staat. De scrub is wel fijn, niet te grof en toch voel je effect.

Mango & Papaya douchecreme is superfruitig en fris. Heerlijk om mee wakker te worden. Zeker in deze winterse, koude dagen is het erg prettig om net te doen alsof je ergens op een hagelwit strand ligt. Deze geur krijgt dat bij mij direct voor elkaar.

en dan de Raspberry & blackberry Bodybutter. Jamjamjam. Tenminste als je van zoet, zoeter, zoetst houdt. Je ruikt wel nog een paar uur als een suikerspin, maar bent heerlijk zacht en van top tot teen gehydrateerd.

Mijn eigen zeep-business blijft lekker doorlopen. Vandaag weer een bestelling de deur uit en voor volgende week staan er nog een paar op de lijst. Heerlijke nieuwe spulletjes besteld, dus ik kan niet wachten tot de postbode er is :-)
Heb je dus binnenkort een verjaardag of een ander kado-moment, kijk eens op http://sieraden.onetoshop.nl/ voor de laatste producten. Met Valentijn in zicht zullen er binnenkort nieuwe zeepkettingen te bestellen zijn ( uiteraard met hartjes)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...