Pagina's

Mijn lijst met blogs

dinsdag 29 maart 2011

Say What!!!

Ni hao

Naast moederen, werken en zepen ben ik al een tijdje bezig met het leren van een nieuwe taal. Ik wilde graag iets doen om in de avonduren mijn hoofd uit de poepluiers en de kleuterprietpraat te krijgen. Martin kwam met het briljante idee om Chinees te gaan leren via een thuisstudie.

Inmiddels zijn we al een dik jaar verder ( sta nog steeds een 9 gemiddeld!!) en ben ik beland bij les nr 12 van de gevorderden. De opdracht is: Vul het aanvraagformulier voor een visum in. Say what!!


Met deze opdracht ben ik denk ik wel even bezig :-(

Zaijan

donderdag 24 maart 2011

Movie Marathon

Soms is er echt geen bal op de tv, dus dan kijken we meestal een film. De afgelopen tijd hebben we de volgende films gezien. Alledrie keken ze erg lekker weg.



Aron Ralston is een klimmer en hij houdt van de buitenwereld. Wanneer hij vertrekt naar Blue John Canyon, Utah vertelt hij niemand waar hij naartoe gaat. Hij ontmoet daar twee meisjes, Megan en Kristi, die hij helpt om de weg te vinden. Dan neemt hij afscheid en gaat verder met zijn avontuur. Wanneer hij Blue John bereikt, daalt hij af in een smalle spleet. Als hij een grote steen vastpakt als steun, komt deze los en Aron en het rotsblok vallen naar beneden. Hierbij wordt Arons rechterhand door de steen klemgezet tussen de smalle rotswanden.

Kan een film die maar 1 hoofdrol en maar 1 locatie heeft 2 uur boeien? Jazeker! Hele spannende film, ontzettend mooi gefilmd. Het idee dat iemand dit daadwerkelijk heeft doorstaan geeft de hele film door een beklemmend gevoel. Ik heb nog nooit zo lang naar een steen gekeken, maar het was de moeite absoluut waard. Leuk detail, Aron Ralston is gevonden door Nederlanders. We zijn ook overal te vinden!

De hoofdpersoon heeft over zijn hachelijke avontuur nog een boek geschreven. "Between a rock and a hard place" Er zou geen betere titel voor zijn. :-)



Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle

Heerlijke thriller met Russel Crowe in de hoofdrol. Bij vlagen wat saai, maar over het algemeen lekker spannend en verrassend. Ik werd heen en weer geslingerd tussen. "wil ik wel dat het hem lukt of wil ik het juist niet" Ook een aanrader voor in de bioscoop vanwege de goede actiescenes.



Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas stottert hij, wat niet echt Koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue wat resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

Mooie film en geweldig verhaal. Zet hier een paar goede acteurs bij en jawel, daar zijn de oscarnominaties! Het verhaal wordt rustig opgebouwd, maar toch blijft de film boeien. Hartverscheurende momenten soms. De koning die wil gaan praten, heel het volk kijkt en .... het blijft stil.
Toch begrijp ik de vele oscars niet zo goed. Het is een prachtfilm, maar een film als Inception of zelfs 127 Hours zitten beter in elkaar.
Colin Firth is altijd goed, maar heeft erg goede medespelers ( o.a. Geoffrey Rush, Pirates of the Carribean, Barbossa)



woensdag 16 maart 2011

I scream, U scream, ICECREAM!!!

Met dit mooie weer krijgen we de zomer weer in de bol. En zomer staat in huize van Versendaal voor IJSJES!!
Zoete ijsjes van zeep
Appel & Grapefruitgeur
 
Wil je gegarandeerd zoete kinderen? De ijsjes zijn 2,50 per stuk.
Mooi ingepakt voor de markt
Uiteraard thuis ook een grote hit. Ze zijn niet meer uit bad te krijgen!

zondag 13 maart 2011

Hobbymarkt Veldhoven

Alles staat thuis klaar
Laat de klanten maar komen!

Vandaag van 10:00 tot 16:00 uur gestaan op de Hobbymarkt in Veldhoven. Het was de eerste keer dat ik bij deze markt een kraampje had. De kosten van de kraam waren erg laag ( 11 euro in totaal), maar altijd even afwachten of je wel wat kunt verdienen.

Het kwam maar erg langzaam op gang en de mensen die kwamen behoorden niet echt tot mijn doelgroep. Toch veel belangstelling gehad en mensen die het allemaal erg mooi, leuk en vooral heerlijk vonden ruiken. Mijn visitekaartjes vonden gretig aftrek en ik heb goede hoop dat hier minimaal 1 a 2 workshops uit voort zullen vloeien.
De hele familie is ook nog even gekomen en hebben de omzet weer wat opgekrikt ( bedankt schoonmoeder :-) Vanaf 13:00 uur liep het allemaal wat beter en uiteindelijk heb ik de kraam er ruim uitgehaald. Niet zo'n succes als de voorgaande markten, maar toch mag ik niet klagen ( er waren ook kramen bij waar helemaal niets gekocht werd)
De grabbelton die ik had staan ( 0,50 en dan grabbelen voor zeepjes, armbandjes en kettingen) was een groot succes. Geen grote omzet, maar wel drukte voor mijn kraam wat weer andere mensen aantrekt.

Al met al een geslaagde zondag.
Thuis heeft Martin de hele dag staan kokkerellen, dus kregen we overheerlijke sukadelapjes in wijnsaus.
Dadelijk maar met de voetjes omhoog en lekker een filmpje aanzetten ( of wat afleveringen Glee kijken, altijd leuk)

woensdag 2 maart 2011

Absolute Power - David Baldacci



I'm a Baldacci addict. Before I start reading a new book I think : "let's read Tolstoy this time.", but I usually end up reading a Baldacci thriller. They are not too easy, not too difficult and with the amount set of twists and turns in the story.

Today I finished "Absolute Power"

In a heavily guarded mansion in a posh Virginia suburb, a man and a woman start to make love, trapping Luther Whitney, a career break-in artist, behind a secret wall. Then the passion turns deadly, and Luther is running into the night. Because what he has just seen is a brutal murder involving Alan Richmond, the president of the United States.

How far will the government go to protect the president?
Set in Washington, D.C., this fascinating thriller of unparalleled suspense dares to explore an unthinkable abuse of power and criminal conspiracy: a vicious murder involving the President and a cover-up orchestrated by his most trusted aides. One unlikely witness saw everything, but will America ever learn the truth?

There are a lot of characters that want some airtime in this novel. Luckily enough of them will dissapear or die during the novel, so you are left with only a handful of storylines to keep track of.
Very wel written and twists in the story at the right time.
This book had me literally gasp for air more then once.

I just found out that the book has been made into a movie ( already in 1997 with Clint Eastwood)
Hope that it is just as good as the book, but I noticed that they left the most important character from the book out of the movie???


pages:        549
language:   english

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...