Pagina's

Mijn lijst met blogs

zaterdag 27 augustus 2011

Daaaaag!

Dag opvallend-roze-schattige-kitschy-snoepjes toilet :-(




Hello bij-kopers-geliefde-in-neutrale-tint toilet :-)


je moet er wat voor over hebben om je stulpje te verkopen.
klik op onderstaande link voor meer informatie
huis te koop: Grasbloem 93, Eindhoven


dinsdag 23 augustus 2011

Dirty Laundry - Bath Cupcakes

Recently I discovered a very entertaining blog : Dirty Laundry.
Jeannee is supercreative and makes mini cupcake bath fizzies. Too cute.

I just had to order a few. Since I don't live anywhere near the States this must have been quit an adventure for the yummy goodies. But... they made it. Fairly quickly I might add. (Almost better service then the receiving of packages in the Netherlands itself)

Yes, cute delivery from the States! Open it, open it

oh no, 1 extra cute package to open before I see the cupcakes!

Cupcakes, relaxing sample and a sweet little note

They look and smell AMAZING!

aren't they the cutest?? off to bath!
I used the Morrocan Mint and it is really great. The cupcake is small, but it gave the whole bathtub a lovely aqua look, made the entire room smell o so nice and did some great fizzing in the first 10 minutes I was in the bathtub. When I finished my bath my body felt silky smooth. Yummy Yummy Yummy!

I will keep my Birthday Cupcake for a special occassion. The cupcakes have a reasonable price but since I'm overseas they cost me €6 a piece (including shipping costs) so I will order only for special treats to myself :-)

Watch out, Jeannee's blog is addicting

dinsdag 16 augustus 2011

Bramble Berry S.O.A.P search

Ever since I started making MP soaps I relied on the expertise of SoapQueen aka Anne-Marie Faiola
Her blog and video's are a continuous source of inspiration for me.
This video was what made me a soap-addict and I still haven't beat the addiction yet. Well there is no Soapy's Anonymous in my neighborhood ;-)


My favorite product is the baby onesie mold ( rompertje). You can get so creative with it and it always is a big hit with the receiver of the soap. (and the grandma's and usually the daddies as well)
Ok, not so creative on my part yet :-) , but still very adorable

I would love to be in the S.O.A.P panel because I have a European nose which probably will be amazed with all the scents of American Fall. Scents we don't have over here and my nose is dying to smell some amazing new scents.

donderdag 11 augustus 2011

Sabon: Olijfzeep & Glycerinezeep

De laatste keer dat ik bij Sabon was heb ik 2 stukken handzeep gekocht

1 Olijfzeep : Vanilla Coconut

  • De geur is heerlijk maar niet overheersend. Af en toe komt er in de woonkamer nu een vleugje kokos voorbij. Bij gebruik wordt de geur weer wat sterker. Geur blijft even subtiel aan je handen hangen
  • Schuimt niet veel.
  • Ook bij gebruik van een zeepbakje wordt deze zeep wat zachter en dat voelt niet erg lekker aan. Beetje papperig.
  • Huid blijft redelijk zacht. Af en toe een trekkerige huid bij de handen
1 Glycerinezeep: Mango Kiwi Rose petals


  • De geur is even wennen. Een combinatie van een frisje en een zuurtje, zullen we maar zeggen. Nu vind ik het heerlijk. De hele badkamer ruikt nu alsof er net is schoongemaakt (ik weet wel beter ;-)
  • Schuimt niet veel
  • Blijft ook na gebruik stevig (wel een zeepbakje gebruiken) en voelt voor mij fijner aan dan de olijfzeep
  • Ik merk dat van de glycerinezeep mijn huid niet trekkerig wordt, maar heerlijk zacht aan blijft voelen
  • De toevoeging van de rose petals ( rozenblaadjes) vind ik persoonlijk geen meerwaarde bieden. Het ziet er wel leuk uit, maar is bij gebruik totaal niet prettig. Omdat vrijwel alles in zeep bruin kleurt, gaat het mooie er op den duur sowieso wel af

woensdag 10 augustus 2011

Soapsight: Red

I'm angry today, very angry! So this week's Soapsight is al about angry RED soaps

Devil Ducky made bij thePigandthePeacock

Rose Heart made by Joniprittie

Bloody Skulls made by Artistamuerta

Red Crystal made by Helewes

vrijdag 5 augustus 2011

Foto's nieuwe stijl - Mosaic

Vandaag stond op mijn to-do list maar 1 ding : solliciteren
Laat ik daar nu net vandaag door de aankomende maandelijkse perikelen totaal geen zin in hebben.Het lukt me gewoon niet om Monsterb.. of Nationalevacatu... in te typen. (de precies in mijn straatje-passende muziek van De Homo Top 100, maakt het er trouwens niet beter op) Dan maar op zoek naar een ander tijdverdrijf :-)
(voor wie zich aan het afvragen is waar die koters dan wel niet zijn, die zijn zich enorm aan het vermaken op het kdv en komen strakjes bekaf thuis)
Na even wat struinen op internet kwam ik een programma tegen waarmee je een Mosaic-foto kunt. Hiermee bouw je 1 foto op uit tot wel 5000 mini-fotootjes. Ben er wat mee gaan spelen, maar ben nog niet tevreden over het resultaat.





De foto van Mara met groot ijs is redelijk gelukt. Opgebouwd uit alle vakantiefoto's van Italia. Uiteindelijk wil ik er 1 af laten drukken op 50x50 voor aan de muur. Nu nog even de juiste verhoudingen vinden.

Maar ach, gelukkig is het alweer bijna 4 uur en ja nu heeft solliciteren niet meer zo veel zin ;-)

woensdag 3 augustus 2011

Soapsight: Grey


This week soaps that match the color of the weather today.
Again it's grey in the Netherlands
Luckily I found some amazing soaps in this color. Hopefully it will brighten up your day :-)

soap made by Karenssoap
soap made by Paintbox
soap made by SoapMooseBathCo
soap made by Sunbasilgarden

Aren't they amazing?!! I found them all on Etsy.com.

dinsdag 2 augustus 2011

seife, soap, savon, sapone, jabón, tvål oftewel ZEEP

De laatste tijd krijg ik regelmatig de vraag: "Hoe wordt zeep nu eigenlijk gemaakt?"
Bij deze het antwoord op die vraag.
Lees vooral de uitleg bij antibacteriële zepen. Tegenwoordig moet bijna alles steriel zijn bij mensen, maar dat is dus niet altijd het beste wat je kunt doen.



Geschiedenis

Het eerste bewijs voor het gebruik van zeep is bijna vijfduizend jaar oud en stamt uit Babylon.
Een cilinder van klei uit 2800 v.Chr. bleek een zeepachtige substantie te bevatten, en ook werd een Babylonisch kleitablet van 2200 v.Chr. gevonden waar een samenstelling op staat beschreven die mogelijk een zeepachtige substantie op zou leveren als er lang genoeg wordt gekookt. Ook de Oude Egyptenaren gebruikten regelmatig zeep, waarbij de oliën van zowel dierlijke als plantaardige afkomst waren. Romeinse plattelandsvrouwen zouden de reinigende werking van zeep bij toeval ontdekt hebben.
De klei van de oevers van de rivier de Tiber bleek te helpen bij het schoonmaken van hun was, doordat het vermengd was met dierlijk vet en as. Dit zou afkomstig zijn van de tempel van de berg Sapo, een naam die in veel talen terugkomt in het woord voor zeep. Er bestaat echter geen berg Sapo en meestal wordt aangenomen dat dit een verzinsel is.
Romeinen en Grieken kenden van oorsprong de zeep namelijk helemaal niet; zij gebruikten oliën om hun huid te reinigen. Het laat-Latijnse woord sapo wordt voor het eerst door Plinius genoemd. Het is een leenwoord uit het Germaans: *saipo-, getuige een zeer vroege Germaanse ontlening in het Fins: saippua. Oorspronkelijk was het de term voor de rode haarverf waarmee Germaanse krijgers een schrikwekkend uiterlijk poogden te verkrijgen. Uit het Germaanse woord ontstonden het Engelse soap, het Friese sjippe, het Duitse Seife en het Nederlandse zeep. Via het Latijn belandde het woord in het Italiaanse sapone, het Franse savon en Spaanse jabon

Fabricage

Zeep wordt gemaakt door plantaardig of dierlijk vet (triglyceriden) te laten reageren met een sterke base, tegenwoordig meestal natriumhydroxide (NaOH) of kaliumhydroxide (KOH), vroeger ook potas, as van verbrande planten, een mengsel van stoffen met een hoog gehalte aan met name kaliumcarbonaat. Dit proces werkt overigens beter als het kalium- (of natrium-) carbonaat eerst met gebluste kalk (calciumhydroxide) tot KOH (of NaOH) wordt omgezet. Het mengsel werd in de juiste verhoudingen als een waterige oplossing gekookt (het zeepzieden) tot er geen vrije base en geen onverzeepte vetten meer aanwezig waren, waarna door toevoeging van zout aan het mengsel de zeep onoplosbaar werd gemaakt en deze uitvlokte. De zeepvlokken drijven bovenop de onderloog, waar het grootste deel van de vrijgekomen glycerine in zit. Na een aantal zuiveringsstappen werden beide producten in ruwe, maar vrij zuivere vorm apart gewonnen. Bij moderne fabricageprocessen van toiletzeep laat men ingrediënten in een continuproces onder hoge druk en temperatuur met elkaar reageren.
Als de grondstoffen (olie, alkali) in zuivere vorm beschikbaar zijn kan men met heel weinig water volstaan om de reactie te laten verlopen; de afgescheiden glycerine blijft dan in het product zitten. Dit is de methode die meestal door moderne hobbyzeepmakers wordt gebruikt, te onderscheiden in een 'koude' en een 'warme' methode.

Koude methode
Bij de koude methode worden de ingrediënten in de juiste verhoudingen gemengd (met een kleine overmaat vet om te voorkomen dat er sterk bijtende loog in de zeep blijft zitten) en intensief geroerd met bv een keukenmixer (of beter nog, staafmixer) bij 55-60 graden gedurende 10-20 minuten tot het mengsel juist begint in te dikken, waarna het in een zeepvorm wordt gegoten en dan nog enkele weken bij kamertemperatuur moet narijpen om de reactie tot het eind te laten verlopen (meestal na een dag of drie voltooid) teneinde veilige zeep te krijgen, en het overtollige water te laten verdampen.

Warme methode

Bij de warme methode wordt het mengsel gedurende één tot enkele uren tot tegen het kookpunt van het mengsel verwarmd, aanvankelijk onder goed roeren, om de reactie in die tijd te voltooien, waarna de zeep in principe direct kan worden gebruikt. Een periode van narijpen kan zinvol zijn, met name om eventueel nog aanwezig overtollig water de kans te geven om te verdampen. Eventueel kunnen bij beide bereidingswijzen nog kleur- en geurstoffen worden toegevoegd. Voor de verhouding tussen de diverse vetten en logen zijn op het web zeepcalculators te raadplegen.


Zeepsoorten

  • Antibacteriële zepen doen wat ze beloven, ze doden bacteriën. Het gebruik van antibacteriële zeep kan zinvol zijn bij personen met een verstoord of verzwakt immuunsysteem of bij personen met grote open (operatie)wonden. Bij mensen met een normale conditie doet antibacteriële zeep meer kwaad dan goed omdat het ook bacteriën doodt die de huid juist gezond houden. Tot in de jaren negentig werd antibacteriële zeep vrijwel uitsluitend in ziekenhuizen gebruikt, maar de laatste jaren is deze zeep ook populairder aan het worden bij de 'gewone' consument.
  • Glycerinezeep bevat meer glycerine dan gewone zeep. Glycerinezeep is zacht en kan transparant zijn als ook nog andere stoffen worden toegevoegd. Dit is de zeep die ik gebruik, glycerine is vochtvasthoudend, maar trekt ook voacht aan. Door deze laatste eigenschap voelen de handen na het was dus niet meer droog en trekkerig aan.
  • Alepzeep (of Aleppo zeep) is een traditionele zeep uit Syrië die een hoge concentratie plantaardige olijf- en laurierolie bevat. Aangezien laurierolie volgens de Europese regelgeving niet gebruikt mag worden in cosmetische producten mag deze zeep alleen verkocht worden als huishoudelijk reinigingsmiddel.
  • Synthetische zepen bevatten geen zeep maar andere reinigende stoffen, meestal ook op plantaardige basis.
  • Plantaardige zepen bevatten (zoals de naam al zegt) geen dierlijke vetten. Veelgebruikt zijn olijfolie, palmolie en kokosolie.
  • Drijfzeep blijft drijven op water. Vetten en oliën worden niet verwarmd tijdens de bereiding, maar worden op kamertemperatuur opgeklopt. Ook wel 'whipped soap' of 'geklopte zeep' genoemd.
bron: Wikipedia

maandag 1 augustus 2011

Karin Slaughter - Sara Linton reeks



Nog niet zo lang geleden ben ik begonnen aan de boeken van Karin Slaughter.
Ik hoorde er iedereen wel over, maar had zelf telkens geen zin om er aan te beginnen (nog een stuk of 40 ongelezen boeken in de kast staan, dus ja om dan weer nieuwe te kopen is wat overdreven ;-)
Daarnaast misschien ook een tikkeltje jaloers op een Karin die bereikt heeft wat al jaren mijn droom is. Je eigen boek(en) op de plank!

Ik ben niet in de juiste volgorde begonnen, maar toch zijn de verhaallijnen erg goed te volgen. Het maakt je nieuwsgierig naar wat er in de anderen boeken is gebeurd, dus die zijn daarna vrijwel allemaal aangeschaft.
Wat ik een klein beetje jammer, maar wel begrijpelijk, vind zijn de herhalingen die in de verschillende boeken terugkomen. Het kantoor van Jeffrey wordt bijvoorbeeld in meerdere boeken met exact dezelfde tekst beschreven. Voor de leesbaarheid is het wel prettig. Zeker als je net als ik niet de juiste volgorde hebt aangehouden.

Onderstaand de juiste volgorde van de Sara Linton reeks ( Grant County)
Ik ben begonnen met Onzichtbaar en heb daarna Nachtschade verslonden. Nu bezig met Zoenoffer en daarna zullen de andere boeken volgen. Nu al zin in!
2007Beyond Reach (Verenigde Staten) /
Skin Privilege (Wereldwijd)

Onaantastbaar


2005FaithlessTrouweloos
2004IndelibleOnzichtbaar
2003A Faint Cold FearEen lichte koude huivering
2002KisscutZoenoffer
2001BlindsightedNachtschade


bron: Wikipedia

Ik vind de boeken echt geweldig. Als je van goede thrillers houdt dan zit je met deze boeken goed.
Ze zijn bloederig, spannend en alles wordt tot in detail beschreven. Het zijn de eerste boeken waarbij ik tijdens het lezen echt misselijk werd door de beschrijving van de lijken of mishandelingen die personen moesten ondergaan.
Sinds ik deze boeken ben gaan lezen, lig ik steeds vroeger in bed :-) Diep weggestoken onder de dekens en maar lezen. Heerlijk!

Sara Linton is het belangrijkste karakter ( samen met Jeffrey Tolliver en Lena Adams), zij is kinderarts en in de kleine plaats Grant County ook de lijkschouwer. In ieder boek raakt ze betrokken bij een moordzaak, die uiteraard opgelost moet worden.

de eerste 2 boeken van de reeks




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...