Pagina's

Mijn lijst met blogs

donderdag 24 maart 2011

Movie Marathon

Soms is er echt geen bal op de tv, dus dan kijken we meestal een film. De afgelopen tijd hebben we de volgende films gezien. Alledrie keken ze erg lekker weg.Aron Ralston is een klimmer en hij houdt van de buitenwereld. Wanneer hij vertrekt naar Blue John Canyon, Utah vertelt hij niemand waar hij naartoe gaat. Hij ontmoet daar twee meisjes, Megan en Kristi, die hij helpt om de weg te vinden. Dan neemt hij afscheid en gaat verder met zijn avontuur. Wanneer hij Blue John bereikt, daalt hij af in een smalle spleet. Als hij een grote steen vastpakt als steun, komt deze los en Aron en het rotsblok vallen naar beneden. Hierbij wordt Arons rechterhand door de steen klemgezet tussen de smalle rotswanden.

Kan een film die maar 1 hoofdrol en maar 1 locatie heeft 2 uur boeien? Jazeker! Hele spannende film, ontzettend mooi gefilmd. Het idee dat iemand dit daadwerkelijk heeft doorstaan geeft de hele film door een beklemmend gevoel. Ik heb nog nooit zo lang naar een steen gekeken, maar het was de moeite absoluut waard. Leuk detail, Aron Ralston is gevonden door Nederlanders. We zijn ook overal te vinden!

De hoofdpersoon heeft over zijn hachelijke avontuur nog een boek geschreven. "Between a rock and a hard place" Er zou geen betere titel voor zijn. :-)Het leven lijkt perfect voor John Brennan. Totdat zijn vrouw Lara opgepakt wordt voor een gruwelijke moord die ze niet heeft gepleegd. Drie jaar later doet John er alles aan om zijn gezin bij elkaar te houden. Hij voedt hun zoon op, geeft les op school en doet er alles aan om haar onschuld te bewijzen. Als ook het laatste beroep wordt afgewezen en Lara suïcidaal wordt besluit John dat er maar één oplossing mogelijk is; hij moet zijn vrouw uit de gevangenis bevrijden. Hij bedenkt een gedetailleerd vluchtplan en stort zich in een gevaarlijke en onbekende wereld. Uiteindelijk alles op het spel zettend voor de liefde van zijn leven. Remake van de Franse film Pour Elle

Heerlijke thriller met Russel Crowe in de hoofdrol. Bij vlagen wat saai, maar over het algemeen lekker spannend en verrassend. Ik werd heen en weer geslingerd tussen. "wil ik wel dat het hem lukt of wil ik het juist niet" Ook een aanrader voor in de bioscoop vanwege de goede actiescenes.Nadat zijn broer aftreedt wordt George nogal ongewild de nieuwe Koning van Engeland en gaat door het leven als George VI. Helaas stottert hij, wat niet echt Koninklijk overkomt. Hiervoor schakelt hij de hulp in van de onorthodoxe spraaktherapeut Lionel Logue wat resulteert in een reeks ongewone technieken en een bijzondere vriendschap.

Mooie film en geweldig verhaal. Zet hier een paar goede acteurs bij en jawel, daar zijn de oscarnominaties! Het verhaal wordt rustig opgebouwd, maar toch blijft de film boeien. Hartverscheurende momenten soms. De koning die wil gaan praten, heel het volk kijkt en .... het blijft stil.
Toch begrijp ik de vele oscars niet zo goed. Het is een prachtfilm, maar een film als Inception of zelfs 127 Hours zitten beter in elkaar.
Colin Firth is altijd goed, maar heeft erg goede medespelers ( o.a. Geoffrey Rush, Pirates of the Carribean, Barbossa)Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...