Pagina's

Mijn lijst met blogs

donderdag 14 juli 2011

solliciteren: Soms is iets te mooi om waar te zijn.

Afgelopen zondag zag ik een vacature staan, die voor mijn gevoel helemaal aansloot bij mijn achtergrond en bij wat ik nu voor de toekomst voor ogen heb.
Trainingen/workshops maken en geven op het gebied van Social Media.
Gelijk een e-mail de deur uitgedaan en jawel maandagochtend al direct een uitnodiging voor een gesprek te pakken. Geweldig natuurlijk! Maandagavond dan ook even gaan zitten om mezelf goed voor te bereiden op het gesprek.

Via internet wat over het bedrijf opgezocht en toen kreeg ik al een klein "onderbuik"-gevoel, zullen we het maar noemen. Profileren als zijnde ijzersterk op het gebied van social media, maar als je dan de eigen social media-sites gaat bekijken zien die er ietwat vreemd uit.
Kan altijd natuurlijk want druk druk druk.

Gesprek ging goed, maar was ook anders dan anders. Ik hoefde bijna geen vragen te beantwoorden of iets over mezelf te vertellen. Eigenlijk was mijn interviewer de hele tijd aan het woord, bezig de functie aan mij te verkopen. Hij deed dat naar behoren, want ik was inmiddels al dolenthousiast en hoopte dat ik kon beginnen. In de vacature was gesproken over stage-periode en daarna parttime vaste baan. Geen probleem, want ik moet nog leren op het gebied van social media, dus dat zou ik dan tijdens de stage-periode kunnen doen.
Aan het einde van het gesprek werd er gevraagd of ik vrijdag al zou kunnen beginnen!
Helemaal blij de auto in.

en dan....., en dan....,
dan begint er ergens zo'n stemmetje: "onbetaalde stage" " gehele training maken" " als 1e op de lijst om training dan te geven" " 0-urencontract"
Wacht eens even! Ik ga met mijn achtergrond op het gebied van trainingen maken en geven toch niet voor deze meneer een heel product in elkaar draaien, zonder er 1 cent voor te zien!

Thuisgekomen direct contact opgenomen of het mogelijk was om op basis van een arbeidscontract te starten ( 6 maanden, geen probleem, als ik maar wel voor mijn werk betaald wordt) of in ieder geval een garantie voor de baan als trainer. Niet mogelijk, geen financiele middelen beschikbaar.
De knoop doorgehakt en aangegeven dat ik dan niet de training zou gaan opzetten. Jammer.

Nog even wat verder gekeken en gezien dat dit bedrijf zo'n beetje loopt op (onbetaalde) stagiaires. Erg slim concept natuurlijk. Ondernemer loopt geen enkel risico en als de trainingen niets worden of niet verkopen, heeft het hem niets gekost, wordt het een succes dan kan hij zakken vullen.

Nee, soms is iets echt te mooi om waar te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...