Pagina's

Mijn lijst met blogs

vrijdag 8 juli 2011

solliciteren: inschrijving UWV

Vorige week digitaal een ww-uitkering aangevraagd en ingeschreven bij het UWV.
Vandaag kon ik al langskomen voor een 1e gesprek, zo wist de dame aan de telefoon mij te vertellen. Georganiseerd als ik ben alvast mijn CV en een sollicitatiebrief (voorbeeld) uitgeprint.
Netjes op tijd arriveer ik bij het Werkbedrijf in Eindhoven. Bij de balie blijkt dat ik helemaal geen 1e gesprek zal hebben met een werkcoach, maar dat ik een groepsbijeenkomst moet bijwonen.

Dat is toch jammer, want ik had al genoeg vragen die alleen op mij betrekking hebben (kom ik in aanmerking voor het volgen van een opleiding, hoe gaat t als je vanuit WW een eigen zaak wil starten etc)
De bijeenkomst is redelijk informatief, maar het niveau is storend laag.
Nu kijk ik met mijn trainers-achtergrond wellicht wat kritischer naar de manier waarop dit soort bijeenkomsten worden ingevuld, maar als je niet eens de belangrijkste netwerksite correct kunt uitspreken kom je niet professioneel over. ( Lin-kut-in ipv Linkedin, what's in a name)
Gelukkig bestond de rest van de groep uit een dove stoney-maloney, 50-plus vrachtwagenchauffeurs en een aantal niet-nederlandstalige medelanders die niet veel meekregen van de informatie die gegeven werd.

Ik snap niet dat er bij zo'n bijeenkomst niet eerst gekeken wordt naar de achtergrond van mensen.
En eerlijk gezegd snap ik helemaal niet waarom je niet een individueel gesprek krijgt. Je baan kwijt raken is best een impact en iedereen zal in het begin vragen hebben die alleen van toepassing zullen zijn op je eigen situatie. Ook is het fijn om een luisterend oor te hebben, zodat je vol zelfvertrouwen aan het solliciteren kunt gaan.

De 1e 2,5 maand van je uitkeringsperiode moet je zelf aan een baan zien te komen, logisch. Jammer is dat er dan in principe geen persoonlijk ( face-to-face) contact kan zijn met je werkcoach. Dit kan alleen telefonisch of via de mail. Na die periode zul je pas worden uitgenodigd voor een gesprek. Hopelijk hebben we dat niet nodig, but you'll never know.

Na de bijeenkomst heb ik me direct ingeschreven voor een aantal workshops.
- solliciteren voor hoog opgeleiden
- hoe social media in te zetten tijdens het zoeken naar een baan.

Ik ben benieuwd.

Hoogtepunt van de dag was dat ik eerst binnengelopen was bij het Jongerenloket en dat de vriendelijke meneer achter de balie aangaf dat ik op de juiste plek was. Volgens hem hoorde ik toch zeker wel tot die doelgroep en kreeg hij een lichtelijk blosje toen duidelijk werd dat ik toch echt al 33 jaar oud/jong ben :-)

Om weer een feel-good moment te hebben heb ik wat boeken gekocht. Solliciteren voor Dummies en de anwb reisgids Zuidwest-Amerika ( waarom? dat lieve lezers is een ander verhaal - vrij naar de Sprookjesboom :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...