Pagina's

Mijn lijst met blogs

maandag 26 maart 2012

De Verzamelaars - David BaldacciVoordat ik Karin Slaughter boeken begon te lezen las ik erg veel van Alan Folsom en David Baldacci.
Van deze laatste weer een goed boek uitgelezen. Met een open einde, dus nu snel op zoek naar het vervolg.

In Washington D.C. vinden kort na elkaar twee prominente figuren de dood. De een is Robert Bradley, Speaker of Congres, die wordt doodgeschoten tijdens een politieke bijeenkomst. De tweede dode is Jonathan DeHaven. Hij sterft onder mysterieuze omstandigheden op de afdeling Zeldzame Boeken van de Library of Congres, waarvan hij de directeur is.
Op het eerste gezicht hebben de twee gebeurtenissen niets met elkaar te maken. Maar wanneer DeHavens collega Caleb Shaw wordt aangesteld als executeur-testamentair van de priv├ęcollectie van DeHaven, komt hij met behulp van zijn vrienden van de Camel Club achter het bestaan van een spionagenetwerk waarin DeHaven verstrikt was geraakt. Onder leiding van de vroegere CIA-agent John Carr, beter bekend onder zijn pseudoniem Oliver Stone, gaan de mannen achter de moordenaar van Jonathan DeHaven aan. Hierbij krijgen zij hulp van de mooie, maar vooral ook geheimzinnige Annabelle Conroy. Zij komen terecht in een wereld van zeldzame boeken, geheime codes en intriges op hoog niveau. 

Hoewel er ook in de boeken van Baldacci doden te betreuren zijn, gaat dit niet gepaard met de bloedvergieten zoals ik inmiddels van Karin Slaughter gewend ben.
Intriges en onderling verraad voeren de boventoon. De geweldige achtergrondsetting van een wereldberoemde bibliotheek, een vleugje Vegas en politiek Amerika laat het verhaal goed tot zijn recht komen.
Snel en verrassend geschreven waardoor je veel te snel op de laatste bladzijde zult aanbelanden.


332 pagina's
gelezen in het Nederlands

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...